#blejlibrashqip

Lexo libra pa fund shqip anglisht video

Libri "Doktrina Shok" është një sipërmarrje masive e kurajoze, që shpreh kritikën pasionante të Naomi Klein ndaj dhunës që shoqëron imperializmin ekonomik amerikan. Kritikë kjo, që jo vetëm konsiderohet e nevojshme, por është tepër urgjente.
Cmimi: 2000 leke (hardcover)
.
.
.
#reads #bookstagram #goodreads #bookstore #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
Libri "Doktrina Shok" është një sipërmarrje masive e kurajoze, që shpreh kritikën pasionante të Naomi Klein ndaj dhunës që shoqëron imperializmin ekonomik amerikan. Kritikë kjo, që jo vetëm konsiderohet e nevojshme, por është tepër urgjente.
Cmimi: 2000 leke (hardcover)
.
.
.
#reads #bookstagram #goodreads #bookstore #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#read  #lovebook #readtirana #bookstagram #love #botimetonufri #blejlibraonline #blejlibrashqip #libradashurie
#read #lovebook #readtirana #bookstagram #love #botimetonufri #blejlibraonline #blejlibrashqip #libradashurie
E nesermja, dje dhe sot - Nuredin Nazarko
.
.
.
#reads #readtirana #books #bookstagram #bookstore #botimetlogos #bookshop #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
E nesermja, dje dhe sot - Nuredin Nazarko
.
.
.
#reads #readtirana #books #bookstagram #bookstore #botimetlogos #bookshop #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
“Të gjithë premtojnë Parisin”, është romani i fundit i shkrimtarit dhe përkthyesit Nasi Lera, një shkrimtar që në këto vite ka provuar me forcë se krijimtaria e mirë letrare është në përputhje me heshtjen fisnike të autorit dhe me të kundërtën e zhurmës spekulative që mbizotëron sot letrat shqipe.

I shkruar si historia e një vajze që ka marrë pjesë në një reality show (Kështjellari) dhe e dashurisë së saj me shkrimtarin e vetmuar që përpëlitet të shkruajë romanin e vet - një alter ego i vetë autorit - romani kthehet gradualisht në historinë e patreguar të tmerrit të realitetit shqiptar, të denatyralizimit të këtij realiteti:

personazhet, të gjithë së bashku, kushtëzojnë fatin tragjik të karaktereve të romanit. Më tepër se në romanet paraardhës të Nasi Lerës, “Të gjithë premtojnë Parisin”, është shkruar nën një kontroll të admirueshëm artistik, qoftë edhe një fjalë e vetme nuk është e tepërt. Karakteret zhvillohen, nuk tregohen. Gjuha është poetike, por kjo nuk e pengon autorin të tregojë tmerre të vërteta. Në të kundërtën, poetikja e prozës e bën brutalitetin më të dukshëm. Dialogu duket se është dhe mjeti më i fuqishëm shprehës i autorit. Një roman i plotë, tronditës, bashkëkohor, tragjik, një simfoni pa asnjë notë të vetme false...
.
.
.
 #jeto_me_librin #reads #readtirana #lovebooks #love #paris #bookstagram #bookish #bookishlady #girlreading #library #librashqip #blejlibraonline #blejlibrashqip #botimet_toena #porosittani📥
“Të gjithë premtojnë Parisin”, është romani i fundit i shkrimtarit dhe përkthyesit Nasi Lera, një shkrimtar që në këto vite ka provuar me forcë se krijimtaria e mirë letrare është në përputhje me heshtjen fisnike të autorit dhe me të kundërtën e zhurmës spekulative që mbizotëron sot letrat shqipe.

I shkruar si historia e një vajze që ka marrë pjesë në një reality show (Kështjellari) dhe e dashurisë së saj me shkrimtarin e vetmuar që përpëlitet të shkruajë romanin e vet - një alter ego i vetë autorit - romani kthehet gradualisht në historinë e patreguar të tmerrit të realitetit shqiptar, të denatyralizimit të këtij realiteti:

personazhet, të gjithë së bashku, kushtëzojnë fatin tragjik të karaktereve të romanit. Më tepër se në romanet paraardhës të Nasi Lerës, “Të gjithë premtojnë Parisin”, është shkruar nën një kontroll të admirueshëm artistik, qoftë edhe një fjalë e vetme nuk është e tepërt. Karakteret zhvillohen, nuk tregohen. Gjuha është poetike, por kjo nuk e pengon autorin të tregojë tmerre të vërteta. Në të kundërtën, poetikja e prozës e bën brutalitetin më të dukshëm. Dialogu duket se është dhe mjeti më i fuqishëm shprehës i autorit. Një roman i plotë, tronditës, bashkëkohor, tragjik, një simfoni pa asnjë notë të vetme false...
.
.
.
#jeto_me_librin #reads #readtirana #lovebooks #love #paris #bookstagram #bookish #bookishlady #girlreading #library #librashqip #blejlibraonline #blejlibrashqip #botimet_toena #porosittani📥
Dostojevski - Krim dhe Ndeshkim
.
.
.
#aila_photography #reads #readtirana #bookishlady #reading #bookstagram #bookstagramfeature #bookish #readinggirl #dostoevsky #bookstore #bookshop #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #library #librashqip #porosittani📥
Dostojevski - Krim dhe Ndeshkim
.
.
.
#aila_photography #reads #readtirana #bookishlady #reading #bookstagram #bookstagramfeature #bookish #readinggirl #dostoevsky #bookstore #bookshop #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #library #librashqip #porosittani📥
Legjenda e mbretit Lir dihej më parë se ta punonte Shekspiri në dramë; lindi në Britaninë e lashtë para fillimit të invazionit anglosakson e ndoshta para pushtimit të Britanisë prej romakëve. Kjo sagë (gojëdhënë) e keltëve britanikë u shkrua në gjuhën latine në shekullin XII.

Burimi i parë është “Historia Britonum’’ nga Godfredi i Monmouthit. Edhe në “Gesta Romanorum” ka një tregim për tri bijat e mbretit Theodhos të Bizantit. Prej Godfredit, legjenda hyri në historinë e Britanisë. Gjatë shekullit XVI, ngjarja u ritregua në vargje dhe në prozë.

Kemi edhe një përpunim dramatik të kësaj legjende, “Kronika e vërtetë e mbretit Lir”, që u dha për shtyp më 1594-n dhe u luajt në skenën e Londrës, por e cila nuk ushtroi asnjë influencë në letërsinë e kohës. Shekspiri e shkroi dramën rreth viteve 1603-1606.

Burimi prej të cilit e mori Shekspiri temën ka qenë “Historia e Holinshedit”, një përmbledhje e kronikave të vjetra të Anglisë, të Skocisë dhe Irlandës. Ndryshimi kryesor midis veprës së Shekspirit me origjinalin është fundi tragjik te drama. Sipas historisë, Liri del fitimtar në luftë, e ripushton mbretërinë, të cilën, më në fund, e trashëgon Kordelja; që të dy, babë e bijë, pajtohen me realitetin e bëhen një me të.

Shekspiri, përkundrazi, i ngre heronjtë e dramës përmbi këtë realitet. Në këtë ndryshim qëndron madhështia e tyre dhe në të njëjtën kohë dënimi i tyre, të zhduken prej botës së keqe që u solli vuajtjet dhe vdekjen.

Cmimi: 800 leke (hard cover) 
#jeto_me_librin #reads #read #lovebooks #art #nature #shakespeare #bookstagram #botimetonufri #bookish #bookstore #bookshop #bookshoptirana #librashqip #librarionline #librari #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
Legjenda e mbretit Lir dihej më parë se ta punonte Shekspiri në dramë; lindi në Britaninë e lashtë para fillimit të invazionit anglosakson e ndoshta para pushtimit të Britanisë prej romakëve. Kjo sagë (gojëdhënë) e keltëve britanikë u shkrua në gjuhën latine në shekullin XII.

Burimi i parë është “Historia Britonum’’ nga Godfredi i Monmouthit. Edhe në “Gesta Romanorum” ka një tregim për tri bijat e mbretit Theodhos të Bizantit. Prej Godfredit, legjenda hyri në historinë e Britanisë. Gjatë shekullit XVI, ngjarja u ritregua në vargje dhe në prozë.

Kemi edhe një përpunim dramatik të kësaj legjende, “Kronika e vërtetë e mbretit Lir”, që u dha për shtyp më 1594-n dhe u luajt në skenën e Londrës, por e cila nuk ushtroi asnjë influencë në letërsinë e kohës. Shekspiri e shkroi dramën rreth viteve 1603-1606.

Burimi prej të cilit e mori Shekspiri temën ka qenë “Historia e Holinshedit”, një përmbledhje e kronikave të vjetra të Anglisë, të Skocisë dhe Irlandës. Ndryshimi kryesor midis veprës së Shekspirit me origjinalin është fundi tragjik te drama. Sipas historisë, Liri del fitimtar në luftë, e ripushton mbretërinë, të cilën, më në fund, e trashëgon Kordelja; që të dy, babë e bijë, pajtohen me realitetin e bëhen një me të.

Shekspiri, përkundrazi, i ngre heronjtë e dramës përmbi këtë realitet. Në këtë ndryshim qëndron madhështia e tyre dhe në të njëjtën kohë dënimi i tyre, të zhduken prej botës së keqe që u solli vuajtjet dhe vdekjen.

Cmimi: 800 leke (hard cover)
#jeto_me_librin #reads #read #lovebooks #art #nature #shakespeare #bookstagram #botimetonufri #bookish #bookstore #bookshop #bookshoptirana #librashqip #librarionline #librari #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
Leksione Sociologjike - Emile Durkheim
Hegjemonia Kombetare -Enis Sulstarova
Vetja dhe Tjetri - Descombes
.
.
.
#jeto_me_librin #reads #sociology #politics #caffe #lexo #bookstagram #bookstore #bookshop #lexoshqip #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
Leksione Sociologjike - Emile Durkheim
Hegjemonia Kombetare -Enis Sulstarova
Vetja dhe Tjetri - Descombes
.
.
.
#jeto_me_librin #reads #sociology #politics #caffe #lexo #bookstagram #bookstore #bookshop #lexoshqip #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Homoseksualiteti dhe politika e se vertetes.
Cmimi: 800 leke
.
.
.
#read #reads #readtirana #bookstagram #bookstore #bookshop #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin
Homoseksualiteti dhe politika e se vertetes.
Cmimi: 800 leke
.
.
.
#read #reads #readtirana #bookstagram #bookstore #bookshop #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Cmimi: 800 leke
.
.
.
#reads  #readtirana #bookstagram #bookshop #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin
Cmimi: 800 leke
.
.
.
#reads #readtirana #bookstagram #bookshop #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin 
#anabela 
#reads #readtirana #bookstagram #botimetdituria #bookshop #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip
#jeto_me_librin
#anabela
#reads #readtirana #bookstagram #botimetdituria #bookshop #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip
#jeto_me_librin 
Romani 1984 flet për një botë që gjendet e ndarë në një konflikt të vazhdueshëm. Konflikti justifikon sundimin e qeverisë, e cila ka zhvilluar shkencën me qëllimin për të kontrolluar dhe shtypur individin. Bota e Orwell është ajo ku jeta private e individit nuk ekziston. Njerëzit flasin gjuhën e gazetave. Bota është e ndarë në tre supershtete që shtrihen në shumë kontinente.
Cmimi: 1000 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #bookstagram #lovebooks #art #love #bookish #bookstore #bookshop #bookshoptirana #bookshops #librashqip #librarionline #blejlibrashqip #blejlibraonline #porosittani📥
#jeto_me_librin
Romani 1984 flet për një botë që gjendet e ndarë në një konflikt të vazhdueshëm. Konflikti justifikon sundimin e qeverisë, e cila ka zhvilluar shkencën me qëllimin për të kontrolluar dhe shtypur individin. Bota e Orwell është ajo ku jeta private e individit nuk ekziston. Njerëzit flasin gjuhën e gazetave. Bota është e ndarë në tre supershtete që shtrihen në shumë kontinente.
Cmimi: 1000 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #bookstagram #lovebooks #art #love #bookish #bookstore #bookshop #bookshoptirana #bookshops #librashqip #librarionline #blejlibrashqip #blejlibraonline #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Miremengjes ...
.
.
.
#goodmorning #read #buybooks #readbooks #readbookseveryday #bookstagram #bookishfeatures #bookish #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #librashqip #librarionline #bota_e_librave #minerva #botimetonufri #love #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin
Miremengjes ...
.
.
.
#goodmorning #read #buybooks #readbooks #readbookseveryday #bookstagram #bookishfeatures #bookish #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #librashqip #librarionline #bota_e_librave #minerva #botimetonufri #love #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Premtimi i Krishtelindjeve 
Cmimi: 1200 leke.
.
.
.
#reads #books #christmas #lovebooks #art #bookstagram #bookshop #bookish #bookishfeatures #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin
Premtimi i Krishtelindjeve
Cmimi: 1200 leke.
.
.
.
#reads #books #christmas #lovebooks #art #bookstagram #bookshop #bookish #bookishfeatures #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Miti i Karizmes
Cmimi: 1500 leke.
.
.
.
#read #buybooks #readbooks #readbookseveryday #bookstagram #bookishfeatures #bookish #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #librashqip #librarionline #bota_e_librave #minerva #botimetonufri #love #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin
Miti i Karizmes
Cmimi: 1500 leke.
.
.
.
#read #buybooks #readbooks #readbookseveryday #bookstagram #bookishfeatures #bookish #bookstore #bookshoptirana #blejlibraonline #blejlibrashqip #librashqip #librarionline #bota_e_librave #minerva #botimetonufri #love #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Nje mije djej vezullues - Khaled Hosseini
Cmimi: 1000 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #love #lovebooks #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookshop #bookshoptirana #bookstore #librashqip #librarionline #libra  #blejlibraonline #beautiful #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin
Nje mije djej vezullues - Khaled Hosseini
Cmimi: 1000 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #love #lovebooks #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookshop #bookshoptirana #bookstore #librashqip #librarionline #libra #blejlibraonline #beautiful #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Jojo Moyes - Pas Teje
.
.
.
#reads #read #readtirana #lovebooks #roman #bookstagram #bookish #bookshop #bookshoptirana #bookstore #bookishfeatures #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin
Jojo Moyes - Pas Teje
.
.
.
#reads #read #readtirana #lovebooks #roman #bookstagram #bookish #bookshop #bookshoptirana #bookstore #bookishfeatures #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Migjeni - Vepra 
Cmimi: 600 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookshop #bookshoptirana #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin
Migjeni - Vepra
Cmimi: 600 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookshop #bookshoptirana #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin 
#Mjeshtri_dhe_Margarita
Ky libër e çon individin në një marrëdhënie trishtuese e pa perspektivë, e ku i duhet të luftojë për të ringjallur vetveten, përballë një bote të ndërtuar mbi pabesinë dhe dashurinë e humbur.
Cmimi: 1400 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #newyear #newyearbooks #winterreads #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookshop #bookstore #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin
#Mjeshtri_dhe_Margarita
Ky libër e çon individin në një marrëdhënie trishtuese e pa perspektivë, e ku i duhet të luftojë për të ringjallur vetveten, përballë një bote të ndërtuar mbi pabesinë dhe dashurinë e humbur.
Cmimi: 1400 leke
.
.
.
#reads #read #readtirana #newyear #newyearbooks #winterreads #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookshop #bookstore #librashqip #librarionline #blejlibraonline #blejlibrashqip #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Krim dhe ndeshkim - Dostojevski
Cmimi: 1300 leke (hardcover)
.
.
.

#reads #read #readtirana #lexo #librashqip #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookstore #bookshop #bookshoptirana #librarionline #librari #blejlibrashqip #blejlibraonline #love #lovebooks  #porosittani📥
#jeto_me_librin
Krim dhe ndeshkim - Dostojevski
Cmimi: 1300 leke (hardcover)
.
.
.

#reads #read #readtirana #lexo #librashqip #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookstore #bookshop #bookshoptirana #librarionline #librari #blejlibrashqip #blejlibraonline #love #lovebooks #porosittani📥
#jeto_me_librin 
Haruki Murakami, një autor i përbotshëm bestseller, autor i shumë romaneve, na fut me këtë libër në Japoninë urbane të bareve të xhazit, në kafenetë, në botën e Jack Kerouac dhe Beatles, për të rrëfyer historinë e ngatërruar të dashurisë vetmëvetëse e joshpaguese. Nje student i kolegjit, i identifikuar vetë si K., bie në dashuri me shoqen e klasës së tij, Sumiren.

Cmimi: 900 leke.
#reads #read #readtirana #lexo #librashqip #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookstore #bookshop #bookshoptirana #librarionline #librari #blejlibrashqip #blejlibraonline #love #lovebooks  #porosittani📥
#jeto_me_librin
Haruki Murakami, një autor i përbotshëm bestseller, autor i shumë romaneve, na fut me këtë libër në Japoninë urbane të bareve të xhazit, në kafenetë, në botën e Jack Kerouac dhe Beatles, për të rrëfyer historinë e ngatërruar të dashurisë vetmëvetëse e joshpaguese. Nje student i kolegjit, i identifikuar vetë si K., bie në dashuri me shoqen e klasës së tij, Sumiren.

Cmimi: 900 leke.
#reads #read #readtirana #lexo #librashqip #bookstagram #bookish #bookishfeatures #bookstore #bookshop #bookshoptirana #librarionline #librari #blejlibrashqip #blejlibraonline #love #lovebooks #porosittani📥

Feedx - ищет и показывает популярные тенденции из Инстаграма.